2008-10-31 14:59:04• hírek • Szatmár.ro

Rendhagyó napot tartottak

Október 31. a reformáció napja. Ebből az alkalomból az iskola összes diákja valamilyen, a reformációval kapcsolatos rendhagyó programon vett részt.

Mint minden évben, most is megemlékeztek a Reformáció Napjáról a szatmárnémeti Református Gimnázium tanárai és diákjai. Az ünnep alkalmából délelőtt tíz órai kezdettel ünnepi istentiszteletet tartottak a Láncos Templomban, mely után a diákok egy zenés-verses összeállítással kedveskedtek diáktársaiknak és tanáraiknak. A templomi ünnepség után osztálytól függően külön-külön folytatódtak a programok. Az V-VIII osztályos diákok számára Luther Márton életéről szóló filmet vetítettek.

A X-esek pedig az iskola dísztermébe vonultak, ahol a reformációval kapcsolatos dolgozatokat mutattak be. Eközben a IX-es diákok az iskola földszinti termeiben ügyeskedtek, ugyanis az volt a feladatuk, hogy plakátokat készítsenek, mellyel arra az 1517. október 31-re emlékeznek, amikor a wittenbergi plébános megunva azt a lehetetlen állapotot, hogy hívei pénzen vásárolnak bűnbocsánatot, a templom kapujára kifüggesztette 95 pontját.

Az elkészített plakátok az elkövetkezőkben az iskola folyosójának falát ékesítik majd. A XI. illetve XII. osztályos diákok visszatértek a Láncos Templom falai közé, mivel közös vetélkedőn vettek részt. A vetélkedő témája természetesen a reformáció volt. A diákok nagy izgalommal várták, hogy megkezdődjön a vetélkedő, melyre már felkészülten érkeztek. Az osztályok közötti megmérettetésen változatos feladatokat kellett megoldaniuk: szövegeket kiegészíteniük, kvízkérdésekre válaszolniuk, illetve egy helyzetgyakorlatot is be kellett mutatniuk.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: